Yeni Bir İşe Başlarken Doğru Zamanı Belirlemek

Yeni bir işe başlamak için zorlu hazırlıklardan geçer, büyük riskler almak zorunda kalabiliriz ama işe başlama zamanımızın talih durumunu genelde pek de önemsemeyiz. Zamanlama her şey demek değildir ama kesinlikle daha doğru zaman diye bir şey vardır. Aşağıdaki örnekte internette yeni bir ticari web sitesi işine Mart 2012’de girmeyi planlayan kurumsal bir danışanım için yeni girecekleri bu iş kolu için en şanslı ve pozitif başlangıç tarihlerini belirledim. İdeal zaman belirlemek işi aslında ideal olmayan zamanları elemek ve kalanlar arasındaki en iyi dönemleri sıralamak şeklinde yapılır.
Yeni bir işe ya da projeye başlarken önce yapılacak en basit şey Ay’ın fazlarını incelemektir. Bir işe başlamak için en doğru zaman Yeni Ay’dan Dolunay’a kadar olan süre, yani Ay’ın büyüdüğü dönemdir. Ay küçülürken başlanmış işler kötüye gider diye bir şey elbette diyemeyiz fakat Ay büyürken başlanan işler, küçülürkenki dönemlerde başlanan işlere göre daha şanslı ve daha uzun soluklu olabilir. Başlangıç günü Yeni Ay’da, İlk Dördün’de ya da Dolunay’da da olmamalıdır. En ideali Ay’ın Güneş’le otuzluk ya da altmışlık görünümler yapmak üzere olduğu dönemlerdir. Bunlar da genellikle Yeni Ay’dan 5 gün sonra ya da Yeni Ay’dan 10 gün kadar sonradır.

Buraya kadar olan kısmı hesaplamak astrolojiyle hiç ilgisi olmayan kişilerin bile rahatlıkla yapabileceği bir iştir. Bundan sonra biraz daha teknik detaylara girmemiz gerekir.

Ay’ın görünüm dışı olduğu dönemleri bulup bu dönemleri elemeliyiz. Görünüm dışı dönemlerde Ay, bulunduğu burçtan bir sonraki burca girinceye kadar hiçbir gezegenle görünüm yapmaz. Bu dönemlerde Ay, güçsüzdür. Ay’ın gelecekteki olayları harekete geçirici bir yetenği vardır fakat görünümü yokken bunu yapamaz. Dolayısıyla görünüm dışı dönemlerde alınan aksiyonlar sonuçsuz kalabilir.

Ay’ın Jüpiter’e (şans, bolluk), Satürn’e (sağlamlık, süreklilik) veya Venüs’e (para, huzur) görünüm yaptığı dönemlerde işe başlamak daha iyidir. Ay’ın Mars’a (kavga, zarar) veya Satürn’e (darlık, sıkıntı) kare ya da karşıt görünümler yaptığı dönemler de tercih edilmemelidir.
Ay, işin kalbidir. Ay, işin PR’ıdır da. Ay’ın Satürn’le yumuşak görünümler yaptığı dönemler başlanan işler genelde sağlam, itibarlı ve uzun soluklu işlerdir ama bu işlerin genelde haber değerleri yüksek olmaz. Ay, Merkür’le (beyin gücü) pozitif görünüm yapıyorsa duygularla düşünceler birbiriyle uyumludur. Çok vahim olmasa da Ay’ın burcu da dikkate alınabilir. Toprak grubundaki Ay, sürekliliği vaat eder. Bir seçim yapabilme hakkımız varsa Boğa burcunda (para) olması en iyisidir.

Ay’ın gücünü belirledikten sonra diğer gezegenlerin durumlarına bakarız. Işin konusuna ait olan gezegenin yaptığı görünümler en önemli ipuçlarını oluşturur.

Mart 2012’nin astrolojik takvimine bakıyoruz. İşin alanı internet olduğundan temsilcisi Uranüs’e bakabiliriz. Uranüs, ani değişikliklere sebep olduğu için kesinlikle pozitif görünümler yapmalıdır. Merkür de ticaret gezegeni olduğu için onun da kuvvetli veya pozitif görünümler alması kritiktir.

Ay’ın büyüme dönemini seçerek işe başlarız. 15-22 Mart arasını eliyoruz. Yeni Ay (22 Mart), İlk Dördün (1 ve 30 Mart) ve Dolunay’I (8Mart) da listeden çıkarıyoruz.


Kalan günlerde Merkür ve Uranüs’ün kuvvetli olduğu dönemleri belirlemeliyiz.
Merkür, 12 Mart sabah 10’da geri hareketine başlıyor ve 4 Nisan’a kadar geri hareketine devam ediyor. Merkür geri hareketliyken özellikle de ilgi alanı ticaret, ulaşım, hareketli parçaları olan elektronik, iletişim alanındaki işlerde terslik çıkması, dikkatten kaçmış şeylerin sonradan sorunlar çıkarması mümkündür. Bu sebeple 13 ila 31 Mart arasını da tamamen elemek gerekir.


Geriye kalan günlerde Uranüs’ün ve Merkür’ün iyi etkiler aldığı, Ay’ın Jupiter ve Venüs’le pozitif görünümler yaptığı dönemleri bulacağız.
2 Mart – Uranüs, Ay’la kare açı yapıyor. Kötü etkidir. Elenmelidir.
3 Mart – Ay, Yengeç burcunda kuvvetlidir. Ay, Jupiter’le altmışlık görümümdedir. Ay, Güneş’le otuzluk görünüm yapar. Bunların hepsi harika etkilerdir. Ay, sabah saatlerinde Neptün’le karşıt görünümdedir ama bu durum öğleden sonra geçer.
4 Mart – Ay’ın Satürn ve Venüs’le kare görünümleri iyi değildir.
5 ve 6 Mart – Ay’ın Merkür’le ve Uranüs’le otuzluk görünümü iyidir. Fakat Merkür, Uranüs’le kare açı yapar. Ay da Jupiter’le. Şans durumu arada bir yerde kalmıştır.
7 Mart – Ay, Satürn’le altmışlık görünümde işin sürekliliğini sağlar. Ay, Venüs ve Jupiter’le otuzluk görünümde şans ve bolluk getirir. Ay’ın Mars’la kavuşumu zararlıdır ama gece çok geç saatte gerçekleştiğinden günün başları etkilenmez.
9 ve 10 Mart – Ay’ın Uranüs, Neptün (hayal kırıklığı) ve Merkür’le ters açıları taklihli değildir.
11 Mart – Ay’ın Venüs ve Jüpiter’le karşıt görünümleri şanslı başlangıçlar sayılmaz.
12 Mart – Merkür gerilemeye sabah 9:48’de başlıyor. Daha erken bir başlangıç yapılabilse de Merkür geri hareketine başlamaya ne kadar yakınsa o kadar terslik çıkabilir.

Kalan günleri değerlendirdiğimizde yeni web sitesinin açılması için en şanslı günlerin 3 Mart ve 7 Mart olduğunu çıkarırız. 3 Mart günü seçilirse Ay’ın Neptün’le karşıt görünümünün zayıflayacağı öğle saatleri, 7 Mart seçilirse de yine Ay’ın Neptün’le karşıt görünümden uzaklaşacağı öğlen saatleri idealdir. Ay, 7 Mart gecesi Mars’la kavuşacağından öğleden sonrayı da fazla geçmemek gerek.

Yazar : Admin ~ Genis bir bilgi yelpazesi sunar

 

0 yorum:

Yorum Gönder