İLİŞKİ ANALİZİ

“Sevgilimle ne kadar uyumluyuz? İlişkimizin uzun vadeli olması için nelere dikkat etmeliyiz? İlişkimizin zorlukları ve kolaylıkları nelerdir? Hangi huylarımız ilişkimize zarar veriyor? İlişkimizin en kuvvetli ve en zayıf yönleri nelerdir?” gibi partnerinizle beraberliğinize dair sorularınızın cevaplarını partnerlerin doğum haritasından yola çıkarak bulabiliriz. İlişkiler astroanalizi ile beraberliğinizin potansiyelini ortaya çıkarır, ilişkinizin ana hikayesini anlatırız. Bu analiz, beraberliğinizin kendine has hayat yolculuğunu anlamanızı ve bu yolculuğun iyi ve kötü hallerine dair farkındalığınızın artmasını sağlar. Beraberliğinizin dinamikleri hakkında daha derin bilgi sahibi olarak sıkıntılarınızın üstesinden gelmekte neden zorlandığınızı öğrenirsiniz.

 Partnerinizle olan uyumunuz Sinastri ve Kompozit olmak üzere iki harita yöntemiyle belirlenir.

Sinastri Haritası:

 Sinastri, ilişkileri inceleyen astrolojidir. Kişi, kendi başınayken bir şekilde davranabilirken bir başkasıyla temasa geçtiğinde hem karşısındakinin hem de yaratılan ilişkinin dinamiğinden kaynaklanan etkilerle bambaşka davranışlar sergileyebilir. Bu sebeple kimi insanlarla beraberken çok dinginken kimi insanlarla çok agresif, çok neşeli, ya da çok öfkeli olabiliriz. İşte sinastri iki kişinin birbirleriyle etkileşiminin detaylarını analiz ederek ilişkiyi yorumlar.

 Herkesin dünyadaki ilk nefeslerini aldıkları anda, gökkubbenin haritasını gösteren bir yıldız haritası vardır. Bu haritadaki gezegenlerin konumlarının, birbirleriyle yaptıkları açıların birer enerjisi vardır ve bu enerjiler insanı etkiler. Her birimizin haritasında 10 adet gezegen, onlarca göktaşı ve hesaplanmış noktalar vardır. Bu gezegenlerin, göktaşlarının ve noktaların her birinin bulunduğu evler, burçlar ve birbirleriyle olan bağları kişiye özeldir. Başkalarıyla ilişki kurduğumuza kendi özel enerjimiz başkalarının özel enerjileriyle kendine has bir ilişkiye girer. Sonuç kompleks ve kendine özgü birer karşılıklı oyundur.

Kompozit Harita:

 Kompozit harita, çiftlerin doğum saatlerinin ve çiflerin doğdukları şehirlerin koordinatlarının ortalaması alınarak hesaplanan varsayımsal bir zaman ve mekanın gökyüzü haritasıdır. Aslında ilişkinin doğum haritasıdır. Sinastri, partnerlerin birbirleriyle uyumunu karşılaştırırken Kompozit, bir bütün olarak ilişkinin kendisine bakar. Kompozitte partnerlerin tek tek ilişkide yaşadıkları deneyimi yoktur, ilişkinin özellikleri vardır. Kompozit, ilişkinin nihai sonucuna dair ipuçları içerir.

 Örneğin, Sinastri haritalarında Neptün gezegenlerine sert açılar yapan kişisel gezegenleri olan bir çiftin Kompozit haritasında önemli bir yerde durmayabilir. Bu durumda ilişkide aldanma ve hayal kırıklıklarının ilişkinin bir parçası olduğunu fakat bunun ilişkinin devamı açısından kritik bir öneme sahip olmadığını anlayabiliriz. Tam tersi bir durumda, sert Neptün etkilerinin görüldüğü bir Kompozit haritasına sahip olan çiftlerin Sinastri’sinde önemli açılar almamış olabilir. Bu durumda Neptün temalı duygu durumları yoktan sebeplerle ortaya çıkıp ilişkinin devamlılığını tehdit edebilir.

 Özetle, Kompozit haritada görülen sert etkiler ilişkinin devamlılığına tesir ederken Sinastri’deki etkiler ilişkide muhakkak var olan ve ilişkiyi tanımlayan durumları gösterir. Kompozit, ilişkinin sonucuna dair Sinastri’den daha kritik tehdit ve potansiyelleri ortaya çıkarabilir.

Yazar : Admin ~ Genis bir bilgi yelpazesi sunar

Arsiv İLİŞKİ ANALİZİ - Admin - 29 Ekim 2014 Çarşamba-0 Yorum: İLİŞKİ ANALİZİ
 

0 yorum:

Yorum Gönder