HAKKIMDA

1971’de İzmir’de doğan Yeşim, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun oldu. Doktora yapmak amaçlı gittiği ABD’de, akademisyen olmaktan vazgeçti. Onun yerine yüksek lisansını tamamlayarak iş dünyasına atıldı. Uzun yıllar yaşadığı Washington DC’de çeşitli banka ve finansal kurumlarda proje asistanlığından yöneticiliğe kadar ilerledi.

 30 yaşına doğru evliliğe gittiğini sandığı ilişkisi aniden, hiç anlamlandıramadığı biçimde bitti. 11 Eylül yüzünden bozulan ekonomide iş hayatı daraldı ve ileriyi göremez oldu. Sosyal çevresi başka şehirlere göç etti.

 Yeşim’in kendini yalnız, başarısız ve ne yapacağını bilemez hissettiği bu dönemde çok sevdiği REM müzik grubunun o yıl çıkan Reveal albümündeki Saturn Return şarkısını merak etti. Şarkının ne demek istediğini internette araştırırken Saturn Return’ün (Satürn Dönüşü) tam da o aralar yaşadığı büyük değişikliklere gebe olan sancılı dönemin astrolojik açıklaması olduğunu öğrendi. O zamana kadar hiç ciddiye almamış olduğu astrolojiye ilgisi böylece başladı. Yaşadıklarını anlamlandırmaya başladıkça astrolojiye olan merakı arttı. Astrolojinin matematiği, türleri ve felsefesi hakkında bir sürü kitap okudu. Bir sürü ders aldı. Bu sayede hayat yolunu keşfetti. Neyi deneyimlemesi gerektiğini ve nelerden vazgeçmesi gerektiğini öğrendi.

 Artık evli ve bir çocuk annesi olan Yeşim 2005’ten beri Istanbul’da yaşıyor ve astroloji alanında öğrendiklerini analizleriyle paylaşıyor.

Yazar : Admin ~ Genis bir bilgi yelpazesi sunar

Arsiv HAKKIMDA - Admin - 25 Ekim 2014 Cumartesi-0 Yorum: HAKKIMDA
 

0 yorum:

Yorum Gönder